About Cim

CIM EK.

 

Jag heter Cim Ek och jag jobbar som frilansfotograf med bas i Göteborg. Jag fotar allt från porträtt, inredning, bostäder, produkter, mode och arkitektur.

När jag var liten minns jag att jag letade efter ögonblick som jag upplevde vara unika och genuina. Detta skedde långt innan jag tittade genom en kamera för första gången. Genom mitt liv har jag samlat små ögonblick som betytt extra för mig och lagt dem i en liten låda inombords. Jag kallar dem för guldkorn och ibland kan jag ta fram dem och titta på dem och minnas. När jag för första gången tittade genom sökaren på en kamera och på riktigt fick möjligheten välja vilka ögonblick jag ville spara så fick mitt sökande en ny nivå.

 
 

När jag startade mitt företag för snart sju år sedan började jag att fota de som jag tyckte hade mest äkthet och ärlighet här i världen; barn! Barn har nära till skratt, lek och allvar på samma gång, för inga tjocka murar eller masker har ännu byggts upp. På senare år har jag intresserat mig mer för vuxna och att finna det som finns bakom våra olika masker. När jag tycker mig fått ett lyckat porträtt av någon så är det oftast för att jag upplever att personen i fråga har släppt in mig och visat sig. Det är nog det finaste man kan ge mig; att våga skala av och blotta sitt inre för mig och min kamera.

 
 

Jag är otroligt fascinerad av ljus och mörker. Det kanske de flesta fotografer är då fotografi betyder att måla med ljus. I början av min fotoresa var jag förälskad i ljusa och lättsamma toner, men det tog en ganska tvär vändning för några år sedan. Då  kom kröp framkrypande och jag leker nu mycket med att utgå från ett totalt mörker och ljussätta endast fragment av ett subjekt. I mörkret finns det också mängder av färger och nyanser och vi behöver även dem för att få en helhet. Mörkret och ljuset samspelar, precis som i livet. Jag kan uppleva att vi trycker undan vårt mörker för mycket i våra liv och kanske behöver vi dyka ner i det och se vad som gömmer sig där. 

 
 

Jag dras även till olika linjer, mönster och symmetri när jag fotar. Jag söker efter den mest tillfredställande balansen och harmonin i en bild och kan nog ibland ha lite för mycket OCD med raka linjer, haha. Något av det mest avslappnande jag vet är att gå på promenad och just söka efter mönster, lik väl i en stad som i naturen. Lägg till lite härligt solljus och mängder av skuggor på det och jag är som ett barn i en godisbutik.

 
 

Vill du bli fotograferad eller anlita mig för ett fotouppdrag
så går det jättebra att kontakta mig för offert och info. 

Följ med mig på Instagram. @cimek

instagram Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more