Under Water.

180225_UnderWater-21 copy copy.jpg

Djupt vatten skrämmer mig.
Där har jag ingen kontroll.
I det djupaste mörket gömmer sig känslor från långt tillbaka, som jag aldrig vågat känna.
Skulle känsloströmmarna svepa med mig ner i djupet är jag rädd att jag inte skulle hitta upp igen. Jag är rädd för det djupa vattnet.

Så i år har jag inte närmat mig vattnet, varken det yttre och inre. Jag har inte dykt djupt i känslornas landskap.
Istället har jag låtit det frysa is på min sjö, ett tjockt istäcke som skyddar mig från djupet. Min lilla flicka behövde den hårda isrustningen. Hon lärde sig aldrig att vila i det stora vattnet och känna hur det håller henne.

180225_UnderWater-17.jpg

 

Men nu smälter jag isen.
Nu vågar jag känna på vattnet.
Ner i djupet låter jag mig sjuka. Sakta sakta. 
Och visst, där finns de mörkaste av känslor som legat och väntat på mig i år. Fan vad de känns. Och jag är fortfarande rädd. Men jag har lärt mig att det är just därför jag måste möta det. Rädslan pekar på vägen framåt.

Jag låter vågorna svepa över mig, känner efter vad varje droppe för med sig. Jag välkomnar det jag nu är redo att känna. 

180225_UnderWater-44.jpg
Cim EkComment