att leva utan kontroll.

Successivt under något år har det blev uppenbart hur jag har en kontrollerande sida inom mig som ofta varit mycket närvarande. Det är en plats som utgår i från huvudet där jag analyserar situationer, letar olika fel på tillvaron, livet eller mig själv. Och när jag tycker mig hitta något fel så är det något jag måste jobba på och ska hitta en lösning på.

Under våren känner jag hur en switch har skett inom mig. Hur jag har slutat att se den här kontrollerande delen som något som är "jag". Genom att vara mer i min kropp har det blivit tydligt att all kontroll sitter i huvudet. Jag inser också att det under kontrollbehovet ligger en rädsla. Och är inte rädslor endast en produkt av det vi varit med om, och alltså inget jag kan kontrollera? Mina rädslor och mina sår finns där på grund av saker jag varit med om och lösningen är inte mer kontroll. Snarare behöver vi ta vår rädsla ömt i handen, omfamna den och ge den kärlek. Som att ta den lilla Cim som tidigare blivit rädd i handen och varsamt låta den gå vid ens sida.

Allt eftersom jag tagit mig ner mer och mer i min kropp känner jag hur jag får access till mer kärlek inom mig medan rädslor och kontrollbehov släpper. Jag släpper nu allt oftare kontrollen och bara låter mig go with the flow of things. Det finns ett fint citat som beskriver detta fint;

"You can't learn to control the waves, but you can learn how to surf"


Vi kan inte kontrollera strömmen eller vinden, men den kan föra oss framåt så flyt med! Känn tilliten till att universum ger en det man behöver och att jag kommer exakt dit jag ska. 

Så jag saktar ner tempot, är mer i kroppen och går på känsla. Och nu när jag är ledig och får mer tid till att bara vara så känner jag hur mycket frukt det här ger. Hur mycket liv jag känner inom mig, hur mycket magi som sker. Så jag är tacksam och forsätter äta frukten från varandets trädgård.

 

 

 

Cim Ek1 Comment